‘’Sombor za 5 - U laganom ritmu’’ je namenjen osobama koje žele da se odmore od svakodnevnice, napetosti i stresa. Realizacijom programa uživaćete u laganom, sadržajnom i nezaboravnom odmoru.

 

      1. dan - Sombor

Dolazak u Sombor, moderan grad koji je očuvao patinu i šarm prošlosti.  Smeštaj. Poseta Županiji-slika ‘’Bitka kod Sente’’, Galeriji Milan Konjović, Gradskom muzeju. Slobodno vreme za ručak. Vožnja fijakerom, poseta vinariji (degustacija vina). Fakultativna poseta Narodnom pozorištu (predstava predviđena mesečnim repertoarom).  Slobodno veče i večera na čardi uz muziku tamburaša. Noćenje.

  1. dan – Bezdan

Doručak. Odlazak u Bezdan, naselje u blizini Dunava i granice sa Mađarskom i Hrvatskom. Poseta Etno kući ’’Jelena, Muzeju parfemskih bočica i Tkačnici svilenog damasta ’’Novitet’’. Slobodno vreme za ručak. Poseta Spomen muzeju Batinske bitke, brodskoj prevodnici na Dunavu i Vizitorskom centru ’’Karapandža’’ uz mogućnost šetnje kroz šumu, vožnju čamcima, iznajmljivanje bicikla. Slobodno vreme u Ekološkoj učionici ’’Baračka’’. Večera na čardi u okolini Bezdana. Povratak u Sombor. Noćenje.

  1. dan - Bački Monoštor

Doručak. Odlazak u Bački Monoštor, selo okruženo misterioznim rukavcima, kanalima i mirisnim šumama, ispunjeno duhom tradicije.  Poseta Etno kući Mali Bodrog. Slobodno vreme za ručak. Poseta radionicama starih zanata. Obilazak Šetne staze Štrbac u Specijalnom rezervatu prirode ’’Gornje Podunavlje’’. Večera, šokačko veče. Povatak u Sombor. Noćenje.

  1. dan – Čonoplja

Doručak. Odlazak u Čonoplju, naselje smešteno na kontaktu lesne terase i lesne zaravni. Izlet na Čonopljansko jezero uz mogućnost pecanja. Poseta udruženju ’’Pričajuća prošlost’’. Slobodno vreme i večera u Etno parku ‘’Stari ribnjak’’. Povratak u Sombor. Noćenje.

      5. dan - Gradina, Telečka

Doručak. Odlazak u Gradinu, salašarsko naselje u blizini Sombora. Poseta Dida Hornjakovom salašu ili Našem salašu uz mogućnost animacije i Bački ručak na salašu. Odlazak u Telečku, jedno od najmanjih seoskih naselja u opštini. Poseta Muzeju satova i antikviteta i Etno kući ’’Evo’’. Slobodno vreme za večeru. Povratak u Sombor. Noćenje.

      6. dan -

Doručak. Fakultativna vožnja Lađicom ’’Tatjana’’ Velikim bačkim kanalom. Kraj programa

Izlet u Sombor

 10.00 - 11.00  Poseta Gradskom muzeju

→ Read more


SOMBOR - DIDA HORNjAKOV SALAŠ

09.00             Dolazak u Sombor

→ Read more


VISIT SOMBOR
  1. DAN – Svoju nezaboravnu posetu Somboru predlažemo da započnite upoznavanjem istorije grada u Gradskom muzeju i posetom Galeriji najpoznatijeg somborskog slikara Milana Konjovića. Nakon ručka, angažujte lokalnog turističkog vodiča ili sami krenite u istraživačku avanturu. Zaustavite se na Trgu Svetog Trojstva i Svetogeorgijevskom trgu i razgledajte znamenite objekte koji ga okružuju. Posetite somborske hramove. Na putu do zgrade Županije proći ćete pored Gradske kuće, kuće u kojoj je živeo Laza Kostić, pored Srpske čitaonice, Gradske biblioteke… Zgrada Županije, smeštena u Parku Heroja čuva najveće ulje...

    → Read more


SVEGA NA VOLJU....

10,00 - 10,30 – poseta Županiji, slici ’’Bitka kod Sente’’

→ Read more