Нананин салаш у Бездану

Нананин салаш у Бездану

Нананин салаш настао је 2011. године, када су брачни пар Бероња Блаженка и Горан одлучили да градски живот замене животом у природи, на селу.
Салаш се налази у Специјалном резервату природе „Горње Подунавље“ у селу Бездан, насеље Штрбац. Ово газдинсто се бави производњом козијег сира и туризмом.
Бероње су идејни творци специфичног деликатес сира чијим укусом су одушевљени многи шефови кухиња на нашим просторима. “ Bezdansky Blue” сир како су га назвали производе у врло малим и ограниченим количинама. Деликатес сир са плавим Roqueforti племенитим плеснима је интензивног мириса и укуса те спада у групу тврдих десертних сирева.
Домаћини се свих ових година труде да овај стари салаш не изгуби аутентичност али и да добије једну нову ноту, тако да у обнови користе старе цигле, земљане материјале и многе друге предмете којима се даје нови живот и сврха.
На овом радном салашу можете видети козе, магарицу, коке, куце и маце које можете упознати или их и нахранити. Салашари ће вам причати приче и догодовштине салашарске свакодневице и упознати са поступком прављења сира.
Салаш је током сезоне отворен за организоване посете, породичне излете, еколошке, гастрономске и музичке радионице.
 
Информације:
 
Штрбац 23, Бездан
Тел : 063/ 8254937