OТВАРАЊЕ РУТЕ „ЕВРОПСКИ АМАЗОН – БИЦИКЛИСТИЧКА СТАЗА“ – 31.10.2021. ГОДИНЕ

OТВАРАЊЕ РУТЕ „ЕВРОПСКИ АМАЗОН – БИЦИКЛИСТИЧКА СТАЗА“ – 31.10.2021. ГОДИНЕ

Град Сомбор је регионални координатор на реализацији пројекта „Amazon of Europe Bike Trail- Бициклистичка стаза Европски Амазон”. Пројекат се реализује у оквиру другог позива “Interreg Danube Transnational Programme - Дунавског Транснационалног програма Европске уније ”. Реализација пројекта је почела 1. јуна 2018. године и траје до 31. октобра 2021 године. Укупна вредност пројекта је 3,176,000.00 евра, распоређених између 15 партнера.
У склопу пројекта, између осталог, на територији Сомбора постављено је шест одморишта за бициклисте са пратећом инфраструктуром и саобраћајном сигнализацијом у дужини од преко 70 km
Пројекат се реализује на подручју првог 5-државног УНЕСKО резервата биосфере Мура-Драва-Дунав, кроз успостављање бициклистичких стаза и организацију бициклистичких догађаја у Аустрији, Словенији, Мађарској, Хрватској и Србији.
Позивамо вас да нам се придружите на отварању руте у склопу Међународног бициклистичког фестивала, у Сомбору 31. октобра, са почетком у 10,15 часова, у Парку хероја код Етно ресторана „Фијакер“.
Придружите нам се у авантури на бициклистичкој стази уз Европски Амазон!
Више информација о пројекту можете пронаћи на службеним страницама, Facebooku (#AoEbiketrail) ili YouTube каналу.