XVI Memorijal Jovan Đuran

XVI Memorijal Jovan Đuran

Sportska manifestacija vožnja zaprega, fijakera, kroz čunjeve (disciplina C), koja će biti održana u Somboru, 03.07.2021. u 14 časova na terenu F.K.Žak, Karađorđeva bb.
Toga dana, takmičari će voziti u disciplinama dvopreg i četvoropreg, a u znak sećanja na Jovana Đurana, velikog majstora saračkog zanata, organizujemo šesnaestii Memorijal “Jovan Đuran“. Po četvrti put planiramo i takmičenje pod nazivom “Fijaker stari’’ – izbor najlepšeg somborskog fijakera-zaprege sa defileom fijakera i jahača ulicama Sombora.
Pored Ambasadora Egipta i ambasade UAE u Srbiji,očekujemo i uvažene goste diplomatskog kora, grada Sombora, pokrajinske i republičke Vlade.
Memorijal “Jovan Đuran“ se održava pod pokroviteljstvom grada Sombora, Vlade Vojvodine a po prvi put generalni stonzor manifestacije je Black Horse fabrika akumulatora iz Sombora.
Generalni sponzor je obezbedio izuzetne nagrade,Pobednik Memorijala osvaja novčanu nagradu od 1000e, drugoplasirani 500 e, a trećeplasirani 250 e. Uz novčane nagleade pobednik dobija na poklon unikatne oglavine izrađene u saračkoj radionici Đuran,prekrivač za konje, prelazni pehar kao i unikatni pehar u trajno vlasništvo.
Donošenjem zakona o sportu, Memorijal “Jovan Đuran“u vožnji zaprega se održava prema pravilima svetske organizacije za konjički sport FEI, i Saveza za konjički sport Srbije za olimpijske i FEI discipline.
 
Tekst i kontakt: Nikola Đuran 063 552 397
061 552 3971