News

PRVOMAJSKI I VASKRŠNJI PRAZNICI U SOMBORU

Kada se umorite od šetnje, upotpunite doživljaj Sombora vozeći se fijakerom.
Za ljude željne avanture, na raspolaganju su kanali, te možete iznajmiti čamce ili kanue, a za upoznavanje sa prirodom i kanalom pobrinuće se lađa Tatjana i brodić Pikec.
Preporučujemo da uživate u gastro specijalitetima u nekom od somborskih restorana ili bezdanskih čardi. Nikako nemojte da zaboravite da degustirate vrhunska vina u vinarijama Dragić, Vučji podrum, Vrt, Šveljo i Stanimirović.
Najpoznatiji salaši nadomak grada, Naš salaš i Dida Hornjakov salaš, su odličan izbor ako želite da uživate u tradicionalnim salašarskim domaćinstvima i gastronomskoj magiji.
Čuvari stare tradicije i ruralnog turizma koje obavezno morate posetiti za praznike su: Tkačnica svilenog damasta ‘’Novitet’’ u Bezdanu, “Suveniri Podunavlja” u Somboru, Etno kuća „Mali Bodrog“ u Bačkom Monoštoru, Etno kuća „Jelena“ u Bezdanu, etno kuća u Bačkom Bregu, “Stari ribnjak” i “Pričajuća prošlost” u Čonoplji, Etno kuća „Ružica“ u Riđici, Etno kuća „Evo“ u Telečkoj, Muzejska zbirka parfemskih bočica u Bezdanu, radionica staparskog ćilima u Staparu, a najmlađima će sigurno biti zanimljiv Zoo vrt "Miki" u Kolutu sa preko 100 životinjskih vrsta.
Posetite Specijalni rezervat prirode „Gornje Podunavlje“ - deo UNESKO rezervata biosfere, sa mnoštvom kanala, rukavaca, livada i ritskih šuma, a u selu Čonoplja smešteno je Čonopljansko jezero, uređeno kao pravi ribolovački raj.
Ekološka učionica „Baračka“ privlači posetioce koji neguju posebna interesovanja: foto-safari, vožnje čamcem i posmatranje ptica.
Uz obaveznu najavu možete da posetite zgradu Županije- slika " Bitka kod Sente".