RAVANGRAD WINE FEST

This post has been archived.

RAVANGRAD WINE FEST

Sombor će ove godine, po sedmi put, biti domaćin proizvođačima i ljubiteljima vina i ukusnih zalogaja. Kako je to već postala tradicija, prva subota u decembru, ove godine je to 5. decembar, rezervisana je u planovima ljubitelja božanske kapljice, za "Ravangrad Wine Fest" - međunarodni festival vina i hrane. Na festivalu će se ove godine predstaviti više od 70 izlagača, od čega 40 vinarskih kuća.
Festival će proticati u Gradskoj hali Mostonga, i za posetioce će vrata hale biti otvorena od podneva pa do 20 časova. Svečano otvaranje, uz prigodan muzički program, u kojem će učestvovati Gradski narodni orkestar “Spomenar”, planirano je za 14 sati. Tokom festivala, prisutne će zabavljati sastav "The Hat Matters" i tamburaški sastav "Đuvegije". Kako Ravangrad Wine Fest nije zamišljen samo kao sajam pića i hrane, edukativni deo, stručna predavanja i prezentacije pratiće i ovogodišnji festival.
Ulaznica za posetioce je 300 dinara, a svaka ulaznica podrazumeva staklenu vinsku čašu, katalog izlagača, mogućnost degustacije izloženih proizvoda, kao i pristup pratećem programu Ravangrad Wine Festa.

Predavanja:

14:30-15:00 Kuvar jela od ribe “Riba i vino”, Ivan Kovač - Kice

15:15-15:45 Prezentacija Vinarije familije Rogan

16:00-16:45 Lokalno vino, lokalna hrana, Ljubica Radan – enolog i somelijer

17:00-17:30 Prezentacija “ Vino Župa” –Suri

17:45- 18:30 Mogućnosti, unapređenje vinarstva i voćarstva na teritoriji grada Sombora, Zoran

Boca - diplomirani inženjer poljoprivrede (Poljoprivredna Savetodavna Služba)

19:00-19:45 Zaštita vinove loze od bolesti , dr Dragan Vajgand