Video snimci

SOMBORSKO LETO 2013 - PROMO VIDEO

Turistička organizacija grada Sombora želi da obavesti javnost, poštovane sugrađane i goste da će se tradicionalna manifestacija „Somborsko leto" održati u periodu od 15. do 21. jula 2013. godine na tri lokacije u gradu.

Ove godine sa ponosom možemo da kažemo da se manifestacija „Somborsko leto" polako pretvara u festival sa različitim kulturno -- umetničkim sadržajem. Nedelju dana programa u čuvenom „Kabare-u" će sigurno biti prepun ljubitelja dobrog zvuka. Za svakog po nešto je moto ovogodišnjeg festivala. Za ljubitelje dobre svirke, naši sugrađani i gosti će uživati u poznatim muzičkim bendovima kao što su Best Bit (muzika Bitlsa), Zemlja gruva (gruv i fanki zvuk), Zbogom Brus Li (kombinacija panka i tamburice), TLX (evergrin). Za ljubitelje hip -- hop zvuka, u sredu 17. jula će nastupiti čuveni beogradski reper Marčelo sa bendom Iskaz.

Po prvi put, na Somborskom letu su rezervisana dva dana za obožavaoce elktronskog zvuka. Sa radio AS FM nam stižu novosadski DJ Dejan Matić, DJ Pele Drezgić i DJ Dale koji će puštati haus muziku do ranih jutarnjih časova. DJ Dovlaman i DJ Soriso će zasigurno sa svojim brejk bit i dab step miksovima napraviti žurku za pamćenje.
Nedelja 21. jul je rezervisana za ljubitelje „žešćeg zvuka" pa će naši posetioci moći da uživaju u pank, metal i hard kor muzici. „So Hard fest" će biti domaćin brojnim bendovima iz zemlje i inostranstva. Kao najveće zvezde nastupaju S.M.F. iz Beograda i More dangerous then a thousand rioters iz Francuske.

Za naše najmlađe sugrađane smo na „glavnoj ulici" organizovali „Dečiji festival" u trajanju od sedam dana. Klinci i klinceze će od 15. do 20. jula svakodnevno uživati uz bogat program i profesionalne animatore. Biće tu i kreativ nih radionica, sportskih dešavanja, dečijih žurki, izbora najklinceze i najklinca i sl. Solisti „Šarenih vokala" će upotpuniti muzički program, a razne plesove će klinci moći da nauče od profesionalnih igrača iz plesnog kluba „Ronda".

Već tradicionalno, i ove godine ćemo bar na dva dana uspeti da oživimo i prikažemo stare zanate kroz manifestaciju „Ulica starih zanata" gde će na preko 60 štandova biti izložene rukotvorine i kreativni predmeti koje će posetioci moći i da kupe.

XVII „Somborski kotlić" će biti održan u subotu 20. jula sa početkom u 19 č. Program otvaranja obeležiće tradicionalno kuvanje ribljeg paprikaša, a naš grad posetiće emisija „Karavan" radio Beograda. Pored brojnih renomiranih pevača iz PGP RTS-a i narodnog orkestra RTS-a, posetioci će imati priliku da uživaju u glumačkim skečevima, tamburašoj bandi „Đuvegije" .
Kotizacija za učešće je smanjena sa 4000 na 2800 dinara, a kotizacija za takmičenje je umesto dosadašnjih 5000 dinara smanjena na 3500 dinara.

Generalni sponzor Somborskog leta je Delta Đenerali osiguranje, a Somborskog kotlića Unikredit banka.