Video snimci

VII Ravangrad Wine Fest - Snimak 2015

U subotu, 5. decembra 2015., u Somboru je održan 7. „Ravangrad Wine Fest“ – međunarodni festival hrane i pića.

Manifestacija je podjednako zanimljiva, kako izlagačima, tako i posetiocima, koji iz godine u godinu posećuju festival u sve većem broju. Sa zadovoljstvom možemo da konstatujemo, da je ovaj poslednji, bio jedan od najbrojnih i po broju izlagača, kojih je bilo više od 70, od čega 40 vinarskih kuća, tako i po broju posetilaca.

Izlagači, oni koji učestvuju svih sedam godina, ali i novi koji svake godine obogaćuju festivalsku ponudu, pored brojnih festivala slične vrste na kojima učestvuju, ističu Ravangrad Wine Fest kao jedan od najboljih u Srbiji i uvek se rado vraćaju u Sombor, prve subote u decembru.

Pored velikih imena u svetu vina, kao što su Kiš, Kovačević, Mačkov podrum, Aleksić, Zvonko Bogdan, Bahus, 13.juli, Vino Župa, Trivanović, Rogan i mnogih drugih, ponuda somborskih vinara na festivalu je iz godine u godinu sve veća. Vinarije Dragić, Čezar, Šarić, Vučji podrum, Vrt, Stanimirović, udruženja vinara Visovi, Riđički vinogradi, Sivac, zauzimaju značajno mesto na Ravangrad Wine Festu i doprinose širenju vinskog turizma na ovom području. Kako bi posetioci mogli degustirati što više vina, svojom ponudom ukusnih zalogaja pomogli su Etno restoran Fijaker, Restoran Slon, i brojni proizvođači suhomesnatih proizvoda i sira.

Stručna predavanja Ljubice Radan, enologa i somelijea, dr Dragana Vajganda, Zorana Boce, promocija kuvara „Riba i vino“ Ivana Kovača Kicea, i prezentacije Vino Župe i Vinarije Rogan, pratile su ovogodišnji festival.

U programu svečanog otvaranja festivala, prisutne su pozdravili Dragan Ružić, direktor Turističke organizacije grada Sombora, Zoran Miler, član Gradskog veća, i Hadži Radomir Veličković Grešni, majstor gostoljublja. Manifestaciju su ove godine muzički obojili Gradski narodni orkestar Spomenar, The Hat Matters i tamburaški sastav Đuvegije.

Pokrovitelj manifestacije bio je Grad Sombor.