Events

Меморијал “Јован Ђуран“

Обавештавамо Вас да организујемо спортску манифестацију вожње запрега, фијакера, кроз чуњеве (дисциплина Ц), која ће бити одржана у Сомбору, 23.06.2018. у 14 часова на терену Ф.К.Жак, Карађорђева бб.
Тога дана ,такмичари ће возити за Отворено првенство АП Војводине у дисциплинама двопрег и четворопрег за децу, јуниоре и сениоре, а у знак сећања на Јована Ђурана, великог мајстора сарачког заната, организујемо тринаести Меморијал “Јован Ђуран“. По први пут планирамо и такмичење под називом “Фијакер стари’’ – избор најлепшег сомборског фијакера-запреге.
Од прошле године, применом закона о спорту, Отворено првенство Војводине у вожњи запрега се одржава према правилима светске организације за коњички спорт FEI, и Савеза за коњички спорт Србије за олимпијске и FEI дисциплине.
Крајем 2016.године манифестација „Меморијал Јован Ђуран“ је постала и носилац регионалног бренда “Бачка” РЕГИОНАЛНЕ РАЗВОЈНЕ АГЕНЦИЈЕ БАЧКА ДОО НОВИ САД.
Манифестација XIII Меморијал “Јован Ђуран“ и отворено првенство АП Вoјводине у вожњи запрега је подржана од Града Сомбора и сомборских привредника.

Информације:

Никола Ђуран 063 552 397
061 552 3971