Етно сајам у Неготину

Етно сајам у Неготину

Први Етно сајам “Изворно из Kрајине”  је организован у Неготину 08-09. октобра у организацији три пољопривредне стручне службе -  из Неготина, Зајечара и  Kњажевца,  уз подршку својих локалних самоуправа и Министарства пољопривреде,  шумарства и водопривреде Републике Србије. Сајам је окупио више од 90 излагача из целе Србије.

 На централном градском тргу у Неготину у петак и суботу на штандовима су представљени аутентични производи из целе Србије. Ова манифестација окупила је више од 30 пољопривредних и стручних служби, велики број туристичких организација, винарије, удружења пчелара, произвођаче аутентичне хране и народних рукотворина.

Град Сомбор су на овој манифестацији представљали  Пољопривредна стручна служба Сомбор и Туристичка организација града Сомбора у сарадњи са  удружењем жена „Стапарска ружа“. Посетиоцима су презентовани пољопривредни производи и прерађевине, као и туристичка понуда града и околине. 

 Учесници сајма су присуствовали и Панел дискусији на тему „Органска производња у Србији“ где су учесници дискусије били Ивана Симић, саветник министра пољопривреде,  шумарства и водопривреде за органску производњу и Александар Богићевић, помоћник министра пољопривреде,  шумарства и водопривреде.