ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДАНА ГОРЊЕГ ПОДУНАВЉА И ДАНА ЕВРОПСKОГ АМАЗОНА

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДАНА ГОРЊЕГ ПОДУНАВЉА И ДАНА ЕВРОПСKОГ АМАЗОНА

Партнерске организације упројекту Интеграција локалне заједнице у процес управљања заштићеним подручјима на примеру СРП“Горње Подунавље“ – ЈП „Војводинашуме“, УГ „Подунав“ Бачки Моноштор и ХKПД „Силвије Страхимир Kрањчевић“ Бачки Брег,
у недељу, 11. јула, организују активности отворене за локално становништво и све заинтересоване, а поводом обележавања Дана Специјалног резервата природе „Горње Подунавље“ и УНЕСЦО Резервата биосфере „Бачко Подунавље“.
Прослава је планирана у виду шетње Шетном стазом „Штрбац“ у Бачком Моноштору, уз пригодан програм и садржаје за присутне – концерт у шуми, кога ће уприличити Вокални ансамбл „Musica Viva“. Програм почиње у 17 часова, окупљањем учесника на улазу на шетну стазу Штрбац.
Циљеви пројекта су побољшање управљања заштићеним подручјем успостављањем интензивније сарадње са локалном заједницом и проширивањем спектра услуга заштићеног подручја подизањем капацитета дизајнираних за осетљиве групе, укључивање локалне заједнице и заинтересованих страна у процес управљања заштићеним подручјем, подизање свести локалне заједнице о значају заштићеног подручја и услуга екосистема, омогућавање кориштења и приступа заштићеном подручју и центру за посетиоце припадницима рањивих група, пружање квалитетних садржаја у заштићеном подручју, намењених рањивим групама - младима, деци, женама, особама са инвалидитетом, едукација локалне заједнице и шире јавности о значају очувања природе и заштићених подручја, ради ублажавања последица климатских промена, као једног од фактора поремећених биолошких односа и појаве пандемије.


Kонтакт за све информације: УГ „Подунав“ Бачки Моноштор,
 063 89 38 128