Events

REGENERACIJA DUNAVA

Ekološko-muzički festival koji se održava povodom Međunarodnog Dana Dunava - Regeneracija Dunava, otvara kapije Gornjeg Podunavlja po deseti put. U trajanju od četiri dana, 28. jun do 01. jul, festival obeležava svoj jubilej.

Ovogodišnja Regeneracija je u znaku njegovog veličanstva – JELENA. Jelen je kralj ritskih šuma Gornjeg Podunavlja, koje ujedno i predstavljaju stanište za najveći broj jedniki populacije jelena u celoj Srbiji.

Tokom dana, pripremili smo: edukativne programe za decu na temu Dunava i Specijalnog rezervata prirode Gornje Podunavlje, zabavne animacije za decu, diskusije, izložbu plakata svih dosadašnjih Regeneracija, izložbu fotografija jelena iz Gornjeg Podunavlja, autora Jaroslava Pap-a, slamarske radionice, novu skulpturu od slame – ove godine regenerišemo našeg šampiona jelena o kome je nedavno i Jovan Memedović napravio odličan dokumentarni film, projekcije filmova Studio 5.

Za verne ljubitelje muzičkog programa Regeneracije, isti je raspoređen po vrstama i danima. Očekujte rock veče, drum and bass veče, reggae i electro veče! Line up predstavlja iznenađenje, a kao i svih ovih godina, obećavamo prijatnu atmosferu i mnogo, mnogo pozitivne energije i vibracija.

Budući da je jun mesec koncerata i festivala u Somboru i okolini – “Somborsko leto” Turističke organizacije Sombor i “Terminal music and art festival”, Regeneracija se javlja kao odlično mesto za uživanje preko dana. Na prostoru eko-centra mesto za kampovanje je spremno, prostorije kampa renovirane zahvaljujući Mesnoj zajednici Bački Monoštor, a tu su i ostale vrste smeštaja u Bačkom Monoštoru.

Pripremite se za letnju festivalsku idilu u Evropskom Amazonu!

Kontakt: Zdenka Mitić 0638938128

http://skituljko.webs.com/regeneracijadunava.htm