News

Сомборски котлић 2019.

У суботу 22. јуна 2019. год. на тргу Светог Тројства у Сомбору одржана је традиционална манифестација Сомборски котлић.“ На XXII Сомборском котлићу кувало се преко 250 паприкаша, а 43 учесника је узело учешће у такмичењу.

Прву ватру упалила је градоначелница Сомбора Душанка Голубовић, а одмах затим посетиоце манифестације забављао је тамбурашки оркестар „Равница“ из Суботице.

На жалост учесника, организатора и бројних гостију који су дошли да уживају у паприкашу и доброј музици јако невреме прекинуло је ову манифестацију.

Наредних дана ће бити проглашени најбољи паприкаши, с обзиром да је одређени број такмичара предао узорке, а стручни жири у саставу Милош Петромарков, Иштван Рожа и Милан Мумин су извршили оцењивање. Комисија је донела одлуку и за најлепше аранжиране столове и за највеселија друштва. На радост свих нас договорено је да позната звезда Харис Џиновић одржи концерт у наредном периоду о чему ћете бити на време обавештени.

Туристичка организација града Сомбора и ове године је организовала изложбено продајну манифестацију "Улица старих заната" од 20 до 22. јуна на главној улици Kраља Петра I. Мали привредници, произвођачи уникатних рукотворина , чија се делатност сврстава у старе занате, из Србије и региона, окупилo се у Сомбору по једанаести пут. Изложба je посетиоцима била доступна од 10 часова пре подне, па до касних вечерњих сати уз пригодан музичко-забавни програм.